Naslovnica

Novosti

Potpisan Ugovor za građenje poddionice Beli Manastir - Halasica na autocesti A5

28.04.2020. 14:04

Ovo je  važan investicijski ugovor za nastavak izgradnje autoceste A5 prema Mađarskoj

Danas, 28. travnja, na mostu Drava svečano je potpisan ugovor za izgradnju poddionice Beli Manastir-Halasica  autoceste A5.
Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Ugovor su potpisali dr.sc Boris Huzjan, predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta d.o.o. i predstavnici Poslovne udruge koju čine Osijek-Koteks d.d. i GP Krk d.d.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 443.000.000,00 kn ( 59.002.289,41 € ) bez PDV-a s rokom dovršetka izgradnje od  2 godine. U sklopu radova izvest će se 17,5 km punog profila autoceste pod naplatom cestarine, 7 manjih mostova, 2 prolaza za životinje te čvor Beli Manastir.

Hrvatske autoceste su uz značajan angažman Vlade Republike Hrvatske i resornog ministarstva osigurale vrlo povoljne uvjete financiranja i nastavka izgradnje  ove autoceste. Za dvije godine tehnološka cjelina koridora Vc kroz Hrvatsku trebala bi biti u prometu od Belog Manastira preko Osijeka sa spojem na autocestu A3 i u nastavku preko graničnog prijelaza Svilaj spojena s Bosnom i Hercegovinom.

 

Galerija