Naslovnica

Novosti

Nastavak radova na mostu Sava

21.02.2020. 13:48

Kako smo krajem godine najavili, a u sklopu velike sanacije mosta Sava, sljedećeg tjedna započinju radovi sanacije prijelaznih naprava. Radi se o izrazito kompleksnom  zahvatu te sukladno tome i složenoj privremenoj regulaciji prometa. 

Zbog opsežnosti i kompleksnosti privremene regulacije prometa, pripremne radnje će započeti već tijekom vikenda dok će se od ponedjeljka, 24. veljače započeti s postavljanjem signalizacije, postavljanje će trajati do četvrtka, 27. veljače.
Radovi sanacije prijelaznih naprava započinju  27. veljače, ukupan promet će se voditi dvosmjerno jednim kolnikom u smjeru Bregane s po dvije sužene prometne trake u oba smjera, uz ograničenje brzine kretanja vozila od 40 km/h.
Planirano trajanje radova je do 27. travnja, a nakon čega se do 29. travnja planiraju obaviti i radovi uklanjanja postavljene privremene regulacije prometa.
 
Podsjećamo da se radi  o jednom od najstarijih mostova, gotovo 40 godina starosti na najprometnijoj dionici autoceste te su radovi na obnovi nužni za sigurno odvijanje prometa. Prosječni godišnji dnevni promet (PGDP) je veći od 51.000 vozila s toga se svi radovi održavanja planiraju na način da omoguće maksimalnu moguću protočnost prometa, zbog čega je radove potrebno razdvajati u veći broj faza, a čime se produljuje vremenski period izvođenja radova.
 
Molimo sve korisnike za poštivanjem prometne regulacije u zoni radova.