Upute za postavljanje i korištenje ENC uređaja

Upute za postavljanje

Uređaj za elektroničku naplatu cestarine sastoji se od ENC uređaja i nosača. Da bi se ENC uređaj postavio u vozilo, nosač se mora pričvrstiti na prednje vjetrobransko staklo.

Nosač mora biti pričvršćen na unutarnju stranu vjetrobranskog stakla iza retrovizora i lagano prema lijevoj strani kako ne bi zaklonili pogled vozača.

Kod vjetrobranskih stakala s toplinskom zaštitom, nosač je potrebno instalirati na ne-metalizirani dio, koji se obično nalazi iza retrovizora. (U priručniku vašeg vozila najprije provjerite ima li vaše vozilo vjetrobransko staklo s toplinskom zaštitom)

Prije postavljanja nosača  potrebno je poziciju za postavljanje očistiti i osušiti. Na pripremljenu i očišćenu poziciju vjetrobranskog stakla zalijepiti nosač ENC uređaja.

Upute za korištenje

Ulaskom u ENC stazu potrebno je održavani razmak minimalno 10 m od vozila ispred sebe. Približavanjem automatskoj brklji potrebno je lagano zastati. Krak automatske brklje mora biti u spuštenom položaju. Indikator na prometnom semaforu pokazuje crveni svjetlosni signal, a na korisničkom displeju prikazana je poruka "tražim ENC uređaj". Antena prima signal ENC uređaja iz vozila te dolazi do podizanja kraka automatske brklje i nesmetanog ulaza na autocestu ili izlaza s autoceste.

Ukoliko na ENC računu nema sredstava, korisnik ne može ostvariti ulaz na autocestu ENC uređajem već je dužan uzeti magnetnu karticu i istu predati blagajniku na izlaznoj naplatnoj stazi.

Za dodatne informacije nazovite besplatni info telefon br: 0800 - 0422

Dokumenti za vozila EURO 4, EURO 5, EURO 6 i EEV

Za ugovaranje Usluge na Prodajnom mjestu HAC-a potrebni su sljedeći dokumenti:

  • pristupnica, popunjena od strane ovlaštene osobe u pravnoj osobi ili vlasnika obrta, čiji je naziv ili ime naznačeno na kreditnoj kartici (American, Mastercard, Diners, Visa) ili naftnoj kartici (INA, DKV, UTA).
  • zahtjev za uvođenje u Uslugu vozila euro emisijskih razreda Korisnika, kojim je potrebno navesti registracijske oznake, skupinu te euro emisijski razred vozila.
  • potvrda ovlaštenog proizvođača u zemlji registracije vozila ili prometna dozvola/knjižica vozila ukoliko su podaci o euro emisijskom razredu vozila sadržani u istima u svrhu provjere sukladnosti vozila s euro emisijskim zahtjevima i to za svako pojedino vozilo iz Zahtjeva. Potrebno dati originalne dokumente na uvid te fotokopiju istih za arhiviranje.