Novosti

HAC primio zahvalnicu HAK-a za doprinos informiranja o stanju u cestovnom prometu 

Hrvatski autoklub obilježio je 40 godina djelovanja svog Informativnog centra, odnosno informiranja o stanju u cestovnom prometu u Republici Hrvatskoj. Ovom prigodom Hrvatskim autocestama te drugim predstavnicima organizacija, institucija ali i pojedincima dodijeljena je zahvalnica za osobit doprinos razvoju i djelovanju Informativnog centra. 

Zahvalnicu u ime Hrvatskih autocesta primio je g. Stjepan Baranašić, član Uprave HAC-a.

Oznake

Tijekom prosinca zbog izvanrednog prijevoza biti će zaustavljen promet na A1

Zbog uključivanja izvanrednog prijevoza na autocestu A1 Zagreb - Split, u zoni čvora Zadar 2, u smjeru Zagreba cijeli promet biti će kratkotrajno zaustavljen.

Kratkotrajno zaustavljanje provoditi će se svakodnevno tijekom mjeseca prosinca, u trajanju do 15 (petnaest) minuta u dva perioda, kako slijedi:
Od 01.12. do 19.12.:

Oznake

Nastavak radova na mostu Sava

Radovi na sanaciji S6 stupa na mostu Sava završeni su prema planu do 22.11. međutim, zbog povoljnih vremenskih uvjeta, ali i pojačanog angažmana rada u smjenama, odlučilo se odmah nastaviti s radovima sanacije ležajeva na stupu S10. Uvođenjem 24/7, radovi se odvijaju planiranom dinamikom te će biti dovršeni do početka prosinca, točnije do ponedjeljka 2.12. kada će u potpunosti biti uklonjena regulacija i promet će se odvijati u punom profilu.

Oznake

Zatvoren čvor Sveta Nedelja na A3

Od sutra, za sav promet, zatvoren je čvor Sveta Nedelja, na autocesti A3 u oba smjera zbog izgradnje kružnog toka u gradu Sveta Nedelja (raskrižje državne ceste D231 (Ulice dr. Franje Tuđmana) / županijske ceste Z3063 / spojne ceste s čvora Sveta Nedelja), te se promet preusmjerava na obilazne pravce.
Investitor ovih radova je tvrtka Hrvatske ceste d.o.o., a radovi će trajati do 23.12.2019. godine.
 

Oznake

Autoceste spremne za zimu U solanama i silosima preko 22.000 tona  soli spremno za zimske uvjete

Iako DHMZ za iduće dane ne prognozira snijeg i temperaturne minuse, kalendarski, zimska služba i radnici HAC-a spremni su za prvi snijeg, naročito na dionicama u Lici  i Gorskom kotaru, gdje su dežurstva u stanju pripravnosti 24 sata, 7 dana u tjednu.

Oznake

Noćni radovi u čvoru Jurdani

Danas i sutra u noćnim satima od 22:00 do 06:00 sata, zbog radova ispitivanja sustava odvodnje u čvoru Jurdani na autocesti A7 Rupa-Rijeka, za sav promet biti će zatvoreni  izlazni krakovi s autoceste u čvoru Jurdani u oba smjera i ulaz na autocestu s državne ceste D8. Tijekom radova promet će se preusmjeriti na obilazne pravce.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se izvoditi u istom vremenskom periodu s četvrtka na petak, 14./15.11.

Oznake

Nagrada Hrvatskim autocestama za promociju sigurnosti u kampanji „Hitni koridor spašava život“

Žiri Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti (HVNS) 2019. u sastavu: predsjedavajući, prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, izv.prof.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Ana Raić Knežević, novinar, izv.prof.dr.sc. Valentina Kranželić, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i mr. Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, izabrao je pobjednike u 12 kategorija Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti 2019. 

Oznake