Regulacija prometa zbog međunarodne biciklističke utrke `Tour of Croatia`

Objavljeno

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske, zbog čega će biti potrebno preusmjeriti promet od strane nadležnog MUP-a na cestama i autocestama.

Za vrijeme utrke regulacije na autocestama su sljedeće:

Srijeda, 18.4. u vremenu između  16:15 i 17:15 sati biti će zatvoren čvor Zadar 1 na autocesti A1, odnosno silazak i ulazak na državnu cestu D8 kojom će se odvijati biciklistička utrka. Ova regulacija planirana je u trajanju od cca 30 minuta, ovisno o vremenu prolaska sudionika biciklističke utrke. 

Subota, 21.4. u vremenu između 15:00 i 16:30 sati biciklistička utrka održavat će se dijelom autoceste A7 Jurdani - Rupa, u trajanju do 20 minuta. Utrka će se odvijati preko čvora Matulji te dalje glavnom trasom AC A7 do čvora Jurdani, gdje će se prije dolaska sudionika utrke izvršiti zatvaranje za promet kraka čvora Jurdani iz smjera GP Rupa u smjeru Zagreba.

Nedjelja, 22.4. u vremenu između 15:30 i 16:45 sati biti će privremeno preusmjeravanje prometa na autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac i A4 Zagreb - Goričan. Utrka će se odvijati od čvora Popovec glavnom trasom autoceste A4 uz privremeno zatvaranje ČNP Sveta Helena u smjeru Zagreba i privremeno zatvaranje kraka čvora Sveta Helena (ulaz/smjer Zagreb) te od čvora Kraljevački  Novaki  kroz postojeću privremenu regulaciju prometa  i nadalje autocestom A3, krakom čvora Ivanja Reka, prema Gradu Zagrebu.

Sve informacije o stanju na autocestama te regulaciji redovito se objavljuju putem izvješća HAK-a i na web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC). Preporučamo korisnicima koji putuju da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Više o regulaciji prometa zbog utrke možete pogledati na službenim stranicama Tour of Croatia https://www.tourofcroatia.com/etape

Pozivamo vozače koji se nađu na pravcu održavanja utrke da poštuju upute djelatnika MUP-a i predstavnika organizatora te da zaustave i uspore vozila do prolaska biciklista.