Prvi svibanj - pojačani promet na autocestama

Objavljeno

Zbog nadolazećeg praznika Prvi svibnja očekuje se pojačani promet na svim autocestama. Za sve građane koji će ovaj praznik iskoristiti za putovanje, ističemo da se već  danas u poslijepodnevnim satima očekuje gušći promet kao i u nedjelju pri povratku.

Obzirom na to da još uvijek traju proljetni radovi na autocestama, na pojedinim dionicima određena su prometna ograničenja. HAC je radi što bolje protočnosti prometa s određenih dionica uklonio velik dio privremenih prometnih regulacija, no zbog tehnologije radova neke privremene regulacije nije moguće ukloniti. Vozače molimo za poštivanjem  signalizacije i ograničenja brzine vožnje.

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući eventualni zastoji:

Autocesta A1 Zagreb - Split:

  • Na dionici od čvora Otočac do čvora Perušić u smjeru Splita, zbog oštećenja prijelazne naprave na mostu Gacka za promet je zatvorena pretjecajna traka, a promet se vodi sa dvije sužene prometne trake uz ograničenje brzine u zoni radova od 40 km/h.
  • Na dionici od čvora Maslenica do čvora Sveti Rok u smjeru Zagreba zbog radova zatvorena je vozna traka. Ukoliko bi došlo do većeg priljeva vozila,a što bi za posljedicu moglo imati stvaranje zastoja i kolona promet će se organizirati na način da se isti odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h.
  • Na dionici od čvora Šestanovac do čvora Zagvozd zbog radova zatvorene su pretjecajne trake u oba smjera. U oba smjera promet se vodi samo voznom trakom.

 

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

  • Na dionici od čvora Kutina do čvora Novska u smjeru Lipovca zbog radova za promet je zatvorena pretjecajna traka. Na navedenoj dionici, u uvjetima normalnog odvijanja prometa, ne očekuje se stvaranje eventualnih zastoja i kolona vozila. Ukoliko bi došlo do većeg priljeva vozila,a što bi za posljedicu moglo imati stvaranje zastoja i kolona promet će se organizirati na način da se isti odvija voznom i pretjecajnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h

 

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka    

  • Na dionici od čvora Oštrovica do čvora Ravna Gora u smjeru Rijeke, zbog izvođenja radova sanacije mosta Kamačnik i vijadukta Jablan za promet je zatvoren kolnik u smjeru Rijeke, a promet se vodi dvosmjerno kolnikom u smjeru Zagreba.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr ili www.hak.hr, kako bi se  informirali  i na vrijeme isplanirali svoje putovanje. U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.

Sretan put i ugodnu i sigurnu vožnju do odredišta žele Vam

Hrvatske autoceste d.o.o.