Promet na autocestama uoči uskrsnih blagdana

Objavljeno

Uoči uskrsnih blagdana u periodu od 30.3. do 02.04.2018. godine očekuje se pojačani intenzitet prometa na prometnicama, dok se na glavnim autocestovnim pravcima pojačan promet očekuje već od danas i to na autocestama  A3 Bregana-Lipovac, A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, kao i na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana, gdje se očekuje veći priljev vozila te su moguća i kraća čekanja ili eventualni zastoji. Stoga molimo naše korisnike, kako bi izbjegli čekanja na naplatnim postajama, da koriste bezgotovinska plaćanja odnosno da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine.

Obzirom da su na autocestama A3 i A4 u tijeku radovi održavanja, molimo vozače da poštuju prometnu signalizaciju, da prate poruke na info-displejima o uvjetima na cesti te da vožnju prilagode  stanju u prometu, a u cilju postizanja što boljeg vođenja prometa i sigurnosti korisnika. 

Eventualni zastoji ili kolone na autocestama u slučaju pojačanog prometa mogu se očekivati na mjestima izvođenja radova kako slijedi:

Na Autocesti A3 Bregana - Zagreb - Lipovac:

  • Na dionici od čvora Županja do čvora Babina greda u smjeru Zagreba, zbog sanacije asfaltnog zastora kolnika promet u smjeru Zagreba odvijat će se jednim  prometnim trakom te je moguće stvaranje kolone u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.
  • Eventualne kolone u slučaju pojačanog prometa moguće su na naplatnoj postaji Lipovac, gdje se odvijaju radovi sanacije betonskih staza.

Na autocesti A4 Zagreb - Goričan:

  • Na dionici od čvora Kraljevački Novaki do čvora Ivanja Reka, zbog radova sanacije nadvožnjaka preko željezničke pruge u smjeru Zagreba, promet u smjeru Zagreba preusmjeren je na kolnik u smjeru Goričana. Od 30.3. do 2.4. (do 10:00 sati) promet u smjeru Goričana odvijat će se u dvije prometne trake dok će se u smjeru Zagreba prometovati jednom. Od 2.4. od 10:00 sati do daljnjeg promet u smjeru Zagreba vodit će se dvjema prometnim trakama, dok će se promet u smjeru Goričana odvijati jednim trakom.  
  • Na dijelu dionice od čvora Komin do čeone naplatne postaje Sveta Helena u smjeru Goričana, te dijelu dionice Goričan - Ludbreg u smjeru Zagreba, zbog radova sanacije asfaltnog kolnika promet će se odvijati jednim prometnim trakom te je moguće stvaranje kolone u slučaju pojačanog prometa i/ili izvanrednih događaja.

Privremene regulacije prometa

znak radovi na cesti 1 web.jpg

Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima uspostavljena je kontinuirana suradnja između upravitelja autocesta, Hrvatskog autokluba i Hrvatskog radija. S toga molimo korisnike da uključe radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS) kako bi bili informirani o stanju na autocestama. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 i 0800 0111.