Prezentacija projekta rekonstrukcije i dogradnje čvora Dugopolje na autocesti A1

Objavljeno

U Dugopolju, u utorak, 05.ožujka 2019. godine Predsjednik Uprave dr.sc. Boris Huzjan zajedno s g. Antom Šošićem, zamjenikom župana Splitsko – dalmatinske županije te g. Ninom Vela, zamjenikom gradonačelnika Grada Splita, prezentirali su projekt rekonstrukcije i dogradnje čvora Dugopolje na autocesti A1.

dugopolje1 mala.jpg dugopolje2 mala.jpg  dugopolje3 mala_0.jpg

Ovaj projekt jedan je od Zaključaka sa sjednice Vlade Republike Hrvatske održane u Splitu 4. svibnja 2018. godine. Zaključak je donesen kao jedan od preduvjeta za rješavanje prometne infrastrukture na širem splitskom području. Velika  zagušenja događaju se prilikom silaska vozila s autoceste iz smjera Zagreba u Split. Upravo zbog toga pristupilo se dogradnji čvora Dugopolje.  Projekt dogradnje čvora Dugopolje zbog složenosti zahvata podijeljen je u  tri faze. 

Prva faza projekta obuhvaća radove dogradnje izlazne trake  čvora, čime će se povećati propusnost vozila na čvoru odnosno omogućiti veći protok silaska s autoceste iz smjera Zagreba prema Splitu. Radovi na prvoj fazi su počeli. Vrijednost ugovorenih  radova iznosi  5,6 milijuna kuna bez PDV-a. Planirani rok završetka radova prve faze je kraj lipnja, odnosno početak turističke sezone.

Druga i treća  faza uključuju dodatnu traku na platou s proširenjem naplatne postaje i dogradnju izlazne trake iz smjera Dubrovnika prema Splitu te proširenje nadvožnjaka. Dovršetak svih radova na rekonstrukciji čvora je kraj 2021. godine, dok se vrijednost radova za sve tri faze procjenjuje na ukupno 32 milijuna kuna.