Preporuke korisnicima autocesta tijekom nadolazećih blagdana

Objavljeno

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani koje će mnogi naši građani, ali i strani državljani, iskoristiti za putovanje. Kao i svake godine tijekom ovih dana očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim autocestama. 

Najprometnije bit će na autocesti  A3 Bregana-Zagreb-Lipovac, A1 Zagreb-Split -Dubrovnik i A6 Rijeka-Zagreb, kao i na naplatnim postajama Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena, Bregana, Lipovac i Vrata, te oko čvorova Jankomir i Buzin na Zagrebačkoj obilaznici. Kako bi se izbjeglo čekanje na naplatnim postajama, molimo korisnike da koriste bezgotovinska plaćanja ili da pripreme sitan novac za plaćanje cestarine. 

Apeliramo na korisnike da voze oprezno, vožnju prilagode  stanju na kolniku i vremenskim uvjetima te da prije kretanja na put provjere stanje na cestama. Za sigurno odvijanje prometa važno je poštivanje prometnih znakova kao i strpljenje u slučaju eventualnih stvaranja kolona u pokretu i zastoja. 

Podsjećamo da je zimska oprema obavezna na autocestama bez obzira na vremenske uvjete.
Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme zimskih uvjeta na cestama, sve informacije objavljuju se putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) - Stanje na autocestama. Molimo korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.    
Svim korisnicima želimo Sretan Božić i uspješnu novu 2019. godinu