Predsjednik Hrvatskoga sabora i Predsjednik Vlade na prezentaciji završetka radova na dionici Čvor Vrbovec 2-Čvor Farkaševac

Objavljeno

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandoković , predsjednik Vlade Andrej Plenković uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, predsjednika Uprave HAC-a, dr.sc. Borisa Huzjana i člana Uprave Hrvatskih cesta, Nikše Konjevoda te bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebeka prisustvovali su prezentaciji završetka radova na dionici brze ceste DC12  čvor Vrbovec 2 - čvor Farkaševac. Po završetku prezentacije dionica do čvora Farkaševac puštena je u promet.

Puštanjem u promet ove dionice, u duljini od 10,6 kilometara, a koja se spaja na državnu cestu D 544, skratit će se vrijeme putovanja između Bjelovara i Zagreba.  Ovo će ujedno omogućiti kvalitetnije cestovno povezivanje bjelovarske regije sa širim zagrebačkim područjem i obrnuto, brži protok roba, sigurnije odvijanje cestovnog prometa ali i preusmjeravanje jednog dijela postojećeg prometa na novoizgrađenu dionicu brze ceste.

Vrijednost ove investicije iznosi 346.090.441 kuna (bez PDV-a).