Posjet Osnovne škole Savski Gaj iz Zagreba tunelu Mala Kapela

Objavljeno

Nastavnici i učenici Osnovne škole Savski Gaj iz Zagreba obratili su nam se sa željom da posjete tunel i centar za kontrolu prometa Mala Kapela, koje smo s velikim zadovoljstvom ugostili 25.04.2018. godine. Kolega Davor Bićanić iz Odjela za promet prezentirao je kako se iz centra vodi promet  tunelom Mala Kapela dok je kolega Davorin Makek, voditelj smjene Vatrogasne postrojbe pokazao rad i veliku odgovornost koje ima vatrogasac.

djeca u tunelu web.jpg

Naši  dragi gosti imali su sreću da je u vrijeme posjeta zbog radova bila zatvorena za promet jedna tunelska cijev tunela te su nastavnici i učenici imali priliku upoznati se sa sigurnosnim tunelskim sustavima unutar tunela. Prezentirali smo im i način primjerenog i optimalnog ponašanja u slučaju izvanredne situacije u tunelu. Neki su se i okušali u vatrogasnim poslovima, pa su tako osvježili i svoj autobus.

ispred tunela web.jpg

Nadamo se da smo ovim druženjem s najmlađima uspjeli pokazati rad naših djelatnika koji 24 sata svakodnevno osiguravaju sigurno putovanje vozačima autocesta, te da će u budućnosti biti dio naše ekipe i savjesni vozači. 

centar web.jpg

Dobili smo zahvalu učiteljica i učenika 2 c. i d. razreda Osnovne škole Savski Gaj koju prenosimo u cijelosti:

Ideju o posjetu Centru za sigurnost prometa pokrenuo je još prošle godine gosp. Davor Bićanić, otac učenika 2.d razreda. Prijedlog smo objeručke prihvatili i uvrstili ga u školski Kurikulum za ovu nastavnu godinu. Nakon ispunjene Zamolbe o posjetu Centru dobili smo pozitivan odgovor, te su učenici 2.c i 2.d razreda OŠ Savski Gaj krenuli s pripremama puta. U tome nam je pomogao tata Bićanić koji je detaljno i precizno isplanirao naš posjet.

Kada smo došli do Centra, gosp. Bićanić proveo nas je kroz zatvorenu cijev tunela Mala Kapela. Bila je to izvanredna prilika u kojoj su se djeca prošetala kroz tunel i naučila mnogo o signalizaciji u tunelu, te ponašanju u slučaju nezgode. Djeca su bila oduševljena jer su sve informacije o funkcioniranju tunela iskustveno doživjela.

Našem oduševljenju nije bilo kraja kada je na display-u u tunelu osvanuo natpis " DOBRO NAM DOŠLI UČENICI OŠ SAVSKI GAJ". Nakon tunela okrijepili smo se pićem kojim su nas dočekali ljubazni djelatnici i poslije kraćeg odmora nastavila se naša avantura. Upoznali smo rad samog Centra za kontrolu, a vatrogasci su nam pripremili posebno iznenađenje. Pokazali su nam postupak djelovanja u slučaju nezgode u tunelu, a potom su šmrkovima demonstrirali gašenje požara na našem autobusu, što nas je posebno razveselilo i nasmijalo.

Gospodin Bićanić organizirao nam je daljni tijek našeg puta, te smo krenuli prema Ogulinu. Tamo smo posjetili Ivaninu kuću bajke i upoznali ostale znamenitosti i ljepote grada Ogulina. Ovaj bajkovit grad pun priča i legendi zaokružio je jedan prekrasan izlet koji će nam ostati u trajnoj uspomeni.

HVALA tati Bićaniću i svim djelatnicima HAC- a što su nam to omogućili.

Učiteljice i učenici 2.c i 2.d razreda OŠ Savski Gaj
 

 

vatrogasci2 web.jpg

 

pranje autobusa web.jpg