Pojačani promet na autocestama za praznik Dan neovisnosti

Objavljeno

Za vrijeme produljenog vikenda od 5. do 8. listopada, na praznik Dan neovisnosti, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. 

Pojačani promet u smjeru Dalmacije i Slavonije očekuje se danas u popodnevnim i večernjim satima te sutra tijekom dopodneva. Pojačani promet prema unutrašnjosti, odnosno povratak s destinacija očekuje se u ponedjeljak u popodnevnim i večernjim satima.
 
Na autocesti A1 tijekom nadolazećeg vikenda neće biti izvođenja radova niti privremenih prometnih regulacija.

S obzirom da su u tijeku intenzivni radovi održavanja autocesta kao pripreme prije zimskog održavanja, 
na nekim autocestama zbog zahtjevnosti radova nije moguće ukloniti regulacije tijekom vikenda, te ovom prilikom dajemo informaciju o regulacijama koje bi u slučaju većeg priljeva vozila mogle smanjiti protočnost na pojedinim dionicama.

Autocesta A3 (Bregana - Zagreb - Slavonski Brod - Lipovac), 

  • Dionica od čvora Kosnica do čvora Ivanja Reka za promet je zatvoren kolnik u smjeru Bregana. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Lipovca i to za svaki smjer po dva sužena traka.
  • Privremene regulacije prometa su i na dionicama: od čvora Lužani do čvora Slavonski Brod zapad, od čvora Slavonski Brod istok do čvora Sredanci, od čvora Babina Greda do čvora Županja. 

Na autocesti  A4 (Goričan - Zagreb), 

  • Dionica od čvora Varaždin do čvora Ludbreg za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana. 
  • Dionica od čvora Komin do čvora Breznički Hum za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana. 
  • Dionica od čvora Komin do čvora Sveta Helena za promet je zatvoren kolnik u smjeru Zagreba. Promet se odvija dvosmjerno po kolniku u smjeru Goričana.

Radovi na autocesti  A6 (Rijeka - Zagreb)

  • Dionica od čvora Bosiljevo II do čvora Vrbovsko radovi se odvijaju na preticajnom traku kolnika u oba smjera. Promet se odvija voznim trakama.

Molimo sve korisnike da prije putovanja provjere stanje na cestama na našoj web stranici www.hac.hr  ili www.hak.hr. U slučaju izvanrednih situacija u prometu  korisnike ćemo obavijestiti putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik  u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnom info telefonu 0800 0422.