Pojačani promet na autocestama na blagdan Svih svetih

Objavljeno

Uoči blagdana Svih svetih, već danas u poslijepodnevnim satima pa sve  do nedjelje, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. Veći priljev vozila s  kraćim čekanjima  mogući su na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana. 

Na pojedinim dionicama zbog radova sanacije autoceste ili objekata na snazi su određena prometna ograničenja, koja zbog tehnologije izvođenja radova nije moguće u potpunosti ukloniti sa svih gradilišta. Međutim, za vrijeme blagdana na gradilištima gdje je to moguće, regulacije će biti uklonjene ili organizirane na način da omogućuju maksimalnu protočnost prometa. 

Dionice na autocestama pod prometnim regulacijama gdje su u slučaju prometne nesreće ili izrazito gustog prometa mogući zastoji i vožnja u koloni:

Autocesta A3 Bregana - Zagreb - Lipovac

  • Na dionici Sveta Nedjelja  - Jankomir – Lučko, zbog kompleksnih radova izgradnje kružnog toka na državnoj cesti DC231, Investitora Hrvatske ceste d.o.o., za sav promet zatvoren je čvor Sveta Nedjelja, a obilazak je preko čvora Bobovica i izlaza Rakitje.
  • U zoni čvora Jankomir, zbog sanacije mosta i nadvožnjaka, u vrijeme blagdana promet će se organizirati s po dvije prometne trake u oba smjera. Također, silazni krak čvora iz smjera autoceste A2 u smjeru Grada Zagreba i dalje ostaje zatvoren za promet, a promet se vodi obilazno (izlaz Rakitje (A3) - Zagrebačka ulica (ŽC 3064) – ulaz Rakitje (A3)).
  • Na dionici Kosnica - Ivanja Reka, zbog radova mostu Sava u vrijeme blagdana promet će se organizirati s po dvije prometne trake u oba smjera.

Autocesta A6 Zagreb - Rijeka    

  • Na dionici Ravna Gora - Vrata u smjeru Rijeke, zbog izvođenja radova sanacije kolničke konstrukcije voznog traka, promet će se voditi pretjecajnom trakom dok će za sav promet biti zatvorena vozna traka.
     

Nakon blagdana, u ponedjeljak 4.11. zbog nastavka radova na mostu Sava bit će postavljena regulacija prometa kojom će ponovno biti zatvoren kolnik u smjeru Bregane, a promet će se voditi dvosmjerno s po dvije sužene prometne trake kolnikom u smjeru Lipovca sve do planiranog završetka radova 22. studenog.
Također na A1, neposredno iza tunela Sveti Rok u smjeru Splita,  ponovno će biti uspostavljena privremena regulacija  kojom će se promet voditi samo pretjecajnom prometnom trakom sve do planiranog završetka radova 20. prosinca.