Autoceste spremne za zimu U solanama i silosima preko 22.000 tona  soli spremno za zimske uvjete

Iako DHMZ za iduće dane ne prognozira snijeg i temperaturne minuse, kalendarski, zimska služba i radnici HAC-a spremni su za prvi snijeg, naročito na dionicama u Lici  i Gorskom kotaru, gdje su dežurstva u stanju pripravnosti 24 sata, 7 dana u tjednu.

Oznake

Noćni radovi u čvoru Jurdani

Danas i sutra u noćnim satima od 22:00 do 06:00 sata, zbog radova ispitivanja sustava odvodnje u čvoru Jurdani na autocesti A7 Rupa-Rijeka, za sav promet biti će zatvoreni  izlazni krakovi s autoceste u čvoru Jurdani u oba smjera i ulaz na autocestu s državne ceste D8. Tijekom radova promet će se preusmjeriti na obilazne pravce.

U slučaju nepovoljnih vremenskih uvjeta radovi će se izvoditi u istom vremenskom periodu s četvrtka na petak, 14./15.11.

Oznake

Nagrada Hrvatskim autocestama za promociju sigurnosti u kampanji „Hitni koridor spašava život“

Žiri Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti (HVNS) 2019. u sastavu: predsjedavajući, prof.dr.sc. Vlatko Cvrtila, rektor Sveučilišta VERN Zagreb, dr.sc. Krunoslav Borovec, dekan Visoke policijske škole u Zagrebu, izv.prof.dr.sc. Božo Skoko, Fakultet političkih znanosti u Zagrebu, Ana Raić Knežević, novinar, izv.prof.dr.sc. Valentina Kranželić, Edukacijsko rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i mr. Alen Ostojić, predsjednik Hrvatske udruge menadžera sigurnosti, izabrao je pobjednike u 12 kategorija Hrvatske Velike Nagrade Sigurnosti 2019. 

Oznake

Sveobuhvatna vježba u tunelu Sleme na A5 Rijeka - Zagreb

U tunelu Sleme na autocesti A6 Rijeka - Zagreb u noći s 9./10. listopad od 22:00 do 06:00 sata izvodit će se sveobuhvatna vježba. Zbog mjera sigurnosti i zaštite sudionika u prometu koji ne sudjeluju u provedbi vježbe, od čvora Delnice do čvora Oštrovica promet će se u oba smjera preusmjeriti na obilazne pravce preko D3 i D501.
 

Oznake

Zatvorena INA benzinska pumpa na Sredancima

Od danas benzinska pumpa INA na odmorištu Sredanci u smjeru Lipovca, na autocesti A3 Bregana- Zagreb - Lipovac, prestaje s radom. Odmorište, odnosno parkiralište i dalje je dostupno korisnicima za odmor. Gorivo možete kupiti također na INA benzinskim pumpama na odmorištu Marsonija koje se nalazi 20 km prije odmorišta Sredanci, ili na odmorištu Babina Greda 21 km poslije odmorišta Sredanci. Na odmorištu Babina Greda osim usluge točenja goriva nudi se ugostiteljska usluga - caffe bar, preuređene su javne sanitarije, a od početka rujna otvorena je i elektro punionica.

Oznake

Na autocestama postavljena 3D horizontalna prometna signalizacija

U utorak, 24.9., postavljena je prva 3D horizontalna signalizacija na autocesti A4 Zagreb - Goričan, u čvoru Popovec, koja vozače upozorava na pogrešan smjer. Radovi su izvedeni tijekom noći kako ne bi ometali promet na tom dijelu autoceste. Postavljanje ove signalizacije je pilot projekt koji provode Hrvatske autoceste, a prema našim saznanjima jedino se u Austriji provodi sličan projekt. Tijekom noći s četvrtka na petak izvest će se i druga 3D horizontalna prometna signalizacija također na autocesti A4 na odmorištu Ljubešćica, u smjeru Zagreba.

Oznake