Regulacija prometa na čvoru Zadar, na A1

Od 16.6. do 14.8. svake nedjelje od 21:00 do 21:15 sata, te od ponedjeljka do četvrtka, od 20:00 do 20:15 sata zbog uključivanja izvanrednog prijevoza na autocestu A1 na čvoru Zadar 2 potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti A1 vršiti će se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.
 

Oznake

Od 2022. g. bez zaustavljanja na naplatnim postajama autocesta

UVODI SE SUVREMENI SUSTAV ELEKTRONIČKE NAPLATE CESTARINE SA SLOBODNIM PROLASKOM VOZILA

Hrvatska će 2022. godine dobiti novi sustav naplate kojim zatvoreni način s pomoću brklji i još uvijek velikim dijelom ručne naplate odlazi u povijest. Time će se znatno povećati protočnost i smanjiti štetne emisije uzrokovane zastojima jer dok ručna naplata cestarine ima kapacitet oko 200 vozila po satu, novi sustav omogućuje prolaz i do 3000 vozila.

Oznake

Izdavanje e-računa

Sukladno odredbama Zakona o elektroničkom izdavanju računa (u daljnjem tekstu Zakon) u javnoj nabavi, Hrvatske autoceste d.o.o. su u području primjene navedenog Zakona kao javni naručitelj obvezni od 1. srpnja 2019. zaprimati i obrađivati račune izdane na temelju ugovora o javnoj nabavi isključivo u elektroničkom obliku sukladno europskoj normi.

Oznake

Regulacija prometa na Zagrebačkoj obilaznici na mostu Sava u smjeru Bregane

Na Zagrebačkoj obilaznici, od čvora Ivanja Reka do čvora Kosnica, u smjeru Bregane uspostavljena je privremena prometna regulacija zbog potrebe snimanja postojećeg stanja donjeg ustroja mosta Sava odnosno zbog monitoringa i geodetskog praćenja ležaja na rubnim nosačima,  a sve u svrhu potrebe planirane sanacije donjeg ustroja mosta. 

Oznake

Croatia by car - novi vodič i aplikacija za ugodnije prometovanje autocestama

 

Uz potporu Hrvatskih autocesta i ostalih koncesionara u Republici Hrvatskoj, pokrenuta je aplikacija Croatia by Car. Kao najveći operator autocestovne mreže, HAC je ovim vodičem želio povezati sve hrvatske znamenitosti i turističke pogodnosti u vidu brojnih restorana, OPG-ova, hotela i drugih atrakcija koje se nalaze uz trasu preko 1300 kilometara autocesta. Time je olakšano i prometovanje za brojne turiste koji u najvećem broju u Hrvatsku dolaze upravo cestovnim putem.

Oznake

U noćnim satima zbog radova zatvorena dionica Vučevica - Dugopolje

U srijedu, 19. lipnja, zbog izvođenja radova premještanja stupova cestovne rasvjete i portalne konstrukcije, u sklopu dogradnje čvora Dugopolje, na autocesti Al, za sav promet biti će zatvorena dionica Vučevica - Dugopolje u smjeru Dubrovnika. Radovi će se izvoditi u noćnim satima od 23:00 do 3:00 sata. Za vrijeme radova promet će se voditi obilaznim pravcima.

Oznake

Radovi na odmorištu Zir

Poštovani korisnici,
na odmorištu Zir na autocesti A1 u smjeru Dubrovnika zbog izvođenja radova smanjen je opseg korištenja odmorišta te je otežano prometovanje istim. Naša je preporuka svim korisnicima i prijevoznicima izvanrednih prijevoza, da ne koriste odmorište Zir, već da za svoj odmor odaberete druga odmorišta.
Radovi na odmorištu Zir trajati će do 30. lipnja. 
 

Oznake

Početak turističke sezone - sigurno do odredišta

U ponedjeljak, 17. lipnja započinje turistička sezona. Međutim, već tijekom ovog vikenda očekuje se pojačani promet na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb prema moru, te na A3 Bregana-Lipovac prema Slavoniji. Također, očekuje se i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana. Podsjećamo da se od 15. lipnja do 14. rujna za I.A, I. i II. skupinu vozila primjenjuju sezonske cijene cestarina.

Oznake