Noćni radovi u tunelima Trsat i Škurinje na A6

Danas  započinju radovi održavanja sustava ventilacije u tunelima Trsat i Škurinje 2, na autocesti A6 Rijeka - Zagreb, zbog čega će za sav promet biti zatvorena dionica autoceste od čvora Orehovica do čvora Diračje u smjeru GP Rupa. Radovi će se izvoditi u periodu od 23.04. od 22:00 sati do 24.04. do 06:00 sati. U smjeru Zagreba ista dionica biti će za sav promet zatvorena od 24.04. od 22:00 sati do 25.04. do 06:00 sati.
U vrijeme radova promet će se biti privremeno preusmjeren na obilazne pravce.
 

Oznake

U tijeku su intenzivni radovi na obnavljanju svih dionica autocesta

Hrvatske autoceste d.o.o. u svrhu pripremljenosti autocesta za predstojeću turističku sezonu i povećan intenzitet prometa te očuvanja visokog stupnja sigurnosti prometa na autocestama i samih korisnika, intenzivno izvode radove redovnog održavanja autocesta. Sigurnost korisnika na autocestama je prioritet s toga je naglasak upravo stavljen na održavanje infrastrukture.

Oznake

Radovi na mrežnoj opremi

Poštovani,

u četvrtak, 19.4. započeti će radovi na mrežnoj opremi zbog čega pojedini komunikacijski servisi neće biti u funkciji. U vremenu od 20:00 do 22:00 sata internet stranice društva biti će nedostupne, kao i usluge WEB portala prodaja.hac.hr. Korisnici PBZ banke neće moći platiti cestarinu karticama.
Molimo Vas da planirane transakcije nadoplate svojih računa obavite  izvan navedenog termina nedostupnosti.
Radovi se izvode zbog unapređenja pružanje usluge, te se korisnicima unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju.


 

Oznake

Regulacija prometa zbog međunarodne biciklističke utrke `Tour of Croatia`

Biciklistička utrka Tour of Croatia održat će se četvrtu godinu zaredom, od 17. do 22. travnja 2018. godine, kroz šest etapa, na trasi dužoj od 1000 kilometara diljem cijele Hrvatske, zbog čega će biti potrebno preusmjeriti promet od strane nadležnog MUP-a na cestama i autocestama.

Za vrijeme utrke regulacije na autocestama su sljedeće:

Oznake

Stanje na autocestama tijekom vikenda 13. do 15.4.2018.

Sutra, u subotu, od 8:00 sati,  započinju radovi sanacije oštećenja kolnika i udarnih jama na autocesti A3 Zagrebačke obilaznice od čvora Buzin do čvora Kosnica duljine 1 km u smjeru Lipovca. Radovi će trajati najkasnije do nedjelje, do 19:00 sati. 

S obzirom na činjenicu da se radi o zoni velikog intenziteta prometa tijekom radnog tjedna, donesena je odluka da se predmetni radovi izvode tijekom vikenda, kada je intenzitet prometa najmanji, a sve s ciljem kako bi se korisnicima koji ovu dionicu koriste za dnevnu migraciju olakšalo i uštedjelo vrijeme.

Oznake

Zatvorena benzinska crpka i caffe bar na odmorištu Kozjak na A1

U pondjeljak 16.4. na odmorištu Kozjak jug u smjeru Splita na autocesti A1 izvodit će se radovi zamjene glavnih razvodnih ormara zbog čega će doći do isključenja električne energije. Benzinska postaja i caffe bar neće biti u funkciji do večernjih sati. 

Zbog istih radova u srijedu 18.4. u smjeru Zagreba odmorište Kozjak sjever u smjeru Zagreba također neće biti otvoreno do večernjih sati.
 

Oznake

Mogući povremeni problemi u radu sustava naplate na A6 Rijeka - Zagreb

Zbog tehničkih problema u sustavu naplate cestarine na naplatnim postajama na autocesti A6 Rijeka – Zagreb mogući su određeni povremeni problemi u radu sustava naplate cestarine. Intenzivno se radi na otklanjanju problema te očekujemo da će sustav u što kraćem vremenu biti u funkciji.

Molimo korisnike za razumijevanje.

Oznake

Potpisanim Ugovorima sa domaćim bankama završen i drugi korak financijskog restrukturiranja cestovnog sektora

U nazočnosti ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića i ministra financija, Zdravka Marića, u četvrtak su potpisani ugovori između društava Hrvatske ceste, Hrvatske autoceste i Autocesta Rijeka – Zagrebu i predstavnika osam hrvatskih banaka – Zagrebačke banke , Privredne banke Zagreb, Erste banke, Splitske banke, Hrvatske poštanske banke, Croatia banke, OTP banke te Istarske kreditne banke. Kredite su aranžirale Privredna banka Zagreb i Zagrebačka banka kao Vodeći Mandatirani Aranžeri, Voditelji Knjige Upisa i Agenti.

Oznake

Stanje na autocestama tijekom vikenda 6. do 8. travnja


Kako bi svi korisnici autocesta bili na vrijeme informirani o stanju u prometu i mogućim izvanrednim događajima, a naročito u vrijeme zimskih uvjeta na cestama, sve informacije redovito se objavljuju putem redovitih izvješća HAK-a i na web stranici  Hrvatskih autocesta d.o.o. (HAC) - Stanje na autocestama.
Molimo korisnike da uključe radioprijemnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS), a sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800 0111.
 

Oznake

Vikend regulacije prometa u zoni radova na Kraljevačkim Novacima na A4

Kako bi se početkom vikenda povećala protočnost u smjeru Varaždina, danas do 13:00 sati izmijenit će se regulacija prometa te će se prometovati u dva prometna traka u smjeru Varaždina i jednim prometnim trakom u smjeru Zagreba.
U nedjelju, tijekom dana regulacija će biti promijenjena zbog većeg priljeva vozila u smjeru Zagreba te će se prometovati u dva prometna traka u smjeru Zagreba te jednim prometnim trakom u smjeru Varaždina.

Oznake