Izvješće o okolišnoj i socijalnoj usklađenosti sustava upravljanja i poslovanja Upravitelja (HC, HAC i ARZ) u sklopu projekta „Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora“ (MARS)

Projekt modernizacije i restrukturiranja cestovnog sektora (MARS) je financiran od strane Svjetske banke, provelo ga je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture (MMPI), a bavi se učinkovitošću i održivošću cestovnog prijevoza u Hrvatskoj. Akcijski plan kao sastavni dio Izvješća o okolišnoj i socijalnoj usklađenosti sustava upravljanja i poslovanja društva Hrvatske autoceste d.o.o. u sklopu projekta „Modernizacija i restrukturiranje cestovnog sektora“ je javno dostupno na internetskim stranicama u skladu s politikama WB i dobrom praksom, te ga možete preuzeti ovdje.

Oznake

Pilot projekt - naplatna postaja Vučevica u noćnim satima postaje ENC ONLY

Vučevica only ENC web.jpg

Od petka,  1. veljače,  u noćnim satima, izlaz na naplatnoj postaji Vučevica moguće je koristiti jedino uz ENC. Riječ je o pilot projektu naplate cestarine elektroničkim putem na manjim i niskofrekventnim naplatnim postajama. Izlaz u ENC ONLY sustavu funkcionirat će isključivo u noćnim satima, od 22:00 do 06:00. 

Oznake

Zbog najave padalina i zimskih uvjeta vozite oprezno

Prema prognozi DHMZ-a tijekom današnjeg dana očekuje se snijeg u većem dijelu zemlje, a naročito u Gorskom kotaru i Lici, gdje se tijekom sutrašnjeg dana očekuje i pojačanje bure. Obzirom na najavu, te na pojačane migracije ljudi tijekom blagdanskih vikenda, apeliramo na poseban oprez u vožnji autocestom. Ekipe zimske službe HAC-a spremne su za zimske uvjete na autocestama, međutim u zimskim uvjetima da bi vožnja bila što sigurnija potrebna je dodatna odgovornost i samih korisnika.

Oznake

Noćni radovi u tunelima Javorova kosa i Pod Vugleš na A6

Tijekomizvođenja radova održavanja ventilatora u tunelima Javorova Kosa i Pod Vugleš na autocesti A6 Rijeka - Zagreb, potrebno je privremeno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.
Radovi će se provoditi u noćnim satima dana 17./18. te 18./19.11.2018. od 21:00 do 06:00 sati, a promet će se zaustaviti više puta po maksimalno 15 (petnaest) minuta. Promet se neće preusmjeravati na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.
 

Oznake

Likovni natječaj

Zimsko putovanje autocestom

Ovogodišnja blagdanska čestitka naše tvrtke rad je naših najmlađih. Za odabir najoriginalnije čestitke proveli smo likovni natječaj među djecom naših radnika na temu „Zimsko putovanje autocestom“. U natječaju su mogla sudjelovati djeca od 5 do 11 godina starosti. Zaprimili smo 121 crtež/slika. Mogle su se koristiti sve crtačke i slikarske tehnike. Povjerenstvu sastavljenom od pet članova, bilo je izrazito teško donijeti odluku o tome koji je rad najbolji. Vidljivo je da su svi uložili puno mašte i veliki trud u svoja djela.

Oznake

Strateška karta buke i akcijski plan upravljanja bukom autocesta pod nadležnošću Hrvatskih autocesta d.o.o.

Temeljem odredbi Zakona o zaštiti od buke (Narodne novine br. 41/16, 30/09, 55/13 i 153/13), strateška karta buke i scenariji akcijskog plana upravljanja bukom autocesta za 3.krug izvještavanja pod nadležnošću Hrvatskih autocesta d.o.o. stavlja se na javni uvid i javnu raspravu. Javni uvid i javna rasprava održat će se u trajanju od 30 dana, od 03. prosinca 2018.g. do 02. siječnja 2019. g. Javnu raspravu koordinira i provode Hrvatske autoceste d.o.o.

Oznake

Radovi na vijaduktu Drežnik kod Karlovca

Na autocesti A1 kod čvora Karlovac, danas  su započeli radovi održavanja prijelaznih naprava na vijaduktu Drežnik u smjeru Zagreba. Promet će se voditi dvosmjerno kolnikom u smjeru Rijeke, jednom prometnom trakom za svaki smjer. U navedenom periodu biti će zatvoren izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke prema Karlovcu, a promet će se voditi obilaznim pravcima (čvor Bosiljevo I – D204 – D3 (Bosiljevo – Bosanci – Pribanjci)) I čvor Novigrad (D6 – grad Karlovac). Radovi će trajati do petka, 30.11.2018.


 

Oznake

Radovi na obilaznici grada Zagreba

Sutra, na obilaznici grada Zagreba, u zoni mosta Sava, na dionici Kosnica - Ivanja Reka izvodit će se radovi brzo demontirajućih službenih prolaza i uklanjanja privremene horizontalne prometne signalizacije i to u oba smjera na preticajnim trakama. Promet će se voditi voznom trakom. Radovi će započeti u subotu oko 10:00 sati a isti će završiti u nedjelju oko 14:00 sati. 

Oznake