Još jedan udarni vikend na autocestama

I ovog vikenda HTZ u suradnji s HAC-om i ARZ-om dijeli vodu na naplatnoj postaji Lučko

U srcu smo turističke sezone te se kao i prethodnih vikenda, očekuje veliki priljev vozila na dionicama prema moru. Izrazito gust promet očekuje se u zoni naplatne postaje Lučko, gdje je zbog priljeva vozila iz tri pravca,  moguće stvaranje kolona, naročito u petak i subotu.

Zbog toga Hrvatska turistička zajednica zajedno s HAC-om i ARZ-om i ovaj vikend dijeli vodu i višejezični letak sa savjetima za sigurnu vožnju. 

Oznake

APEL VOZAČIMA, VOZITE OPREZNO!


Neprilagođena brzina, umor, nepažnja vozača i vožnja pod utjecajem alkohola,
najčešći su uzrok teških prometnih nesreća


U srcu smo  sezone, pred nama je još jedan udarni turistički vikend na autocestama. Kao i prethodnih vikenda, na većini dionica očekuje izrazito gust promet, naročito na  dionicama prema moru, ali i prema Slavoniji. U zoni naplatne postaje Lučko,  zbog priljeva vozila iz tri pravca moguće stvaranje kolona.

Oznake

Prometna prognoza

U srcu smo  turističke sezone, na svim autocestama očekuje se veliki priljev vozila,  stoga i ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Zbog sve  učestalijih prometnih nesreća na autocestama molimo vozače na dodatni oprez te ističemo važnost praćenja  prometne signalizacije, uvjeta na cesti kao i poruka na info-displejima.

Oznake

Preporuke za zaštitu od vrućine

Hrvatski zavod za hitnu medicinu objavio je preporuke za zaštitu od vrućine. Preporuke smo preuzeli i objavljujemo i na našim web stranicama kako bi se vozači mogli bolje pripremiti za putovanje u vrijeme predstojećih ljetnih vrućina.
Porast temperature u ljetnom razdoblju izravno utječe na zdravstveno stanje milijuna ljudi, a u Europi je zabilježena i veća stopa smrtnosti uslijed velikih vrućina. Potaknuta tim negativnim trendovima radna skupina Ministarstva zdravstva izradila je Protokol o postupanju i preporuke za zaštitu od vrućine za 2017. godinu.

Oznake

HTZ i HAC dijelit će vodu na Lučkom


Vikend pred nama jedan je od udarnih u turističkoj sezoni, na svim autocestama očekuje se veliki priljev vozila,  stoga i ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, vožnju prilagode uvjetima na cesti.

Hrvatska turistička zajednica zajedno sa HAC-om i ove godine provodi akciju podjele vode korisnicima autocesta na naplatnoj postaji Lučko. Voda će se dijeliti kroz četiri vikenda u vršnim satima.  Uz vodu korisnicima će se podijeliti i letci sa savjetima za sigurnu vožnju autocestom na tri jezika.

Oznake

Očekuje se veći priljev vozila na autocestama

Pred nama je produženi lipanjski vikend koji će većina građana iskoristiti za putovanje. Kako je turistička sezona već započela, očekuje se i veći priljev vozila te moguća kraća čekanja na naplatnim postajama:  Lučko, Zagreb-istok, Sveta Helena i Bregana kao i velika gustoća prometa na autocesti, naročito na dionici Zagreb-Karlovac. 

Oznake