Čvor Lipovljani omogućit će bolju prometnu komunikaciju gospodarske zone s autocestom i stvoriti uvjete za razvoj poduzetništva

Hrvatske autoceste d.o.o.  danas, 15. lipnja 2018.  godine, u 10:00 sati pustile su u promet  novoizgrađeni čvor i naplatnu postaju Lipovljani na autocesti A3 Zagreb - Lipovac. 

Oznake

Noćni radovi tunelima Mali Prolog i Kobiljača na A1

U četvrtak 14.6.  započinju radovi održavanja sustava ventilacije u tunelima Mali Prolog i Kobiljača na autocesti A1 Zagreb - Split, zbog čega će za sav promet biti zatvorena dionica autoceste od čvora Ploče do čeonog cestarinskog prolaza Karamatići. 

Radovi u smjeru Dubrovnika u oba tunela izvoditi će se u vremenskom periodu od 14.6. od 22:00 sata do 15.6. do 06:00 sata, dok će radovi u smjeru Zagreba započeti 15.6. u 22:00 sata i završiti 16.6. do 06:00 sata. Zbog radova promet će se privremeno preusmjeriti na obilazne pravce.
 

Oznake

Hrvatska cestovna infrastruktura među najboljima u svijetu

U konkurenciji 137 zemalja, Hrvatska s prosječnom ocjenom 5,5 s Danskom, Omanom, Njemačkom, Španjolskom, Katarom, Švedskom i Luxembourgom dijeli 13. mjesto na svjetskoj ljestvici najboljih cestovnih infrastruktura. Uz izvješće svjetskog ekonomskog foruma o konkurentnosti za 2017. i 2018., objavljena je i rang-lista kvalitete cestovne infrastrukture u 137 zemalja.

Oznake

Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzrok teških prometnih nesreća

Promet na autocestama tijekom ljetnih mjeseci izrazito je gust, stoga ovim putem apeliramo na naše korisnike da zbog svoje i sigurnosti drugih sudionika u prometu, načinom vožnje pokažu visoku razinu odgovornosti jer smo na žalost svjedoci tri izgubljena života tijekom jučerašnjeg dana u dvije teške prometne nesreće na autocesti. Društvo Hrvatske autoceste iskreno suosjeća s obiteljima stradalih,  te im ovim putem izražavamo sućut te osobama kojima je nužna medicinska pomoć želimo brzi oporavak.

Oznake

Sezonske cijene cestarine od 15. lipnja do 14. rujna

Od petka, 15. lipnja u 00:00:00 sati do 14. rujna  23:59:59 sati , uvode se sezonske cijene cestarina na autocestama kojima upravljaju Hrvatske autoceste (HAC) i Autocesta Rijeka-Zagreb (ARZ) . Sezonske cijene cestarine uvode se za I.A, I. i od ove godine i  za II. skupinu vozila, a na III. i IV. skupine vozila  se ne primjenjuje. 
U sezonskom razdoblju jedinična cijena cestarine za vozila I.A, I. i II. skupine povećava se za 10% . 

Oznake

Pojačani promet na autocestama za blagdan Tijelovo

Za vrijeme produljenog vikenda od 30. svibnja - 03. lipnja, na blagdan Tijelova, očekuje se pojačani intenzitet prometa na svim glavnim autocestovnim pravcima. Na žalost, zbog povećanog prometa na autocestama, povećava se i broj prometnih nesreća. I najmanja nepažnja može biti uzrok prometne nesreće, stoga apeliramo na korisnike  za poštivanjem prometnih propisa i odgovorno ponašanje u vožnji, kako bi ovaj „produženi vikend“ protekao bez nesreća. 

Oznake

Regulacija prometa na A6 ispred tunela Rožman Brdo

Danas u noćnim satima, zbog izvođenja radova ispred portala tunela Rožman Brdo na A6 Rijeka - Zagreb biti će reguliran promet u vremenu između 21:00 i 02:00 sata. Radovi će se izvoditi u oba smjera naizmjenično a u vrijeme radova za promet će biti zatvoren pretjecajni trak, nakon toga će se zatvoriti tunelska cijev u trajanju do 15:00 minuta. 

Ovim putem molimo naše korisnike za razumijevanje i pojačani oprez u zoni postavljene privremene regulacije prometa.

Oznake