Likovni natječaj

Zimsko putovanje autocestom

Ovogodišnja blagdanska čestitka naše tvrtke rad je naših najmlađih. Za odabir najoriginalnije čestitke proveli smo likovni natječaj među djecom naših radnika na temu „Zimsko putovanje autocestom“. U natječaju su mogla sudjelovati djeca od 5 do 11 godina starosti. Zaprimili smo 121 crtež/slika. Mogle su se koristiti sve crtačke i slikarske tehnike. Povjerenstvu sastavljenom od pet članova, bilo je izrazito teško donijeti odluku o tome koji je rad najbolji. Vidljivo je da su svi uložili puno mašte i veliki trud u svoja djela.

Oznake

Strateška karta buke i akcijski plan upravljanja bukom autocesta pod nadležnošću Hrvatskih autocesta d.o.o.

Temeljem odredbi Zakona o zaštiti od buke (Narodne novine br. 41/16, 30/09, 55/13 i 153/13), strateška karta buke i scenariji akcijskog plana upravljanja bukom autocesta za 3.krug izvještavanja pod nadležnošću Hrvatskih autocesta d.o.o. stavlja se na javni uvid i javnu raspravu. Javni uvid i javna rasprava održat će se u trajanju od 30 dana, od 03. prosinca 2018.g. do 02. siječnja 2019. g. Javnu raspravu koordinira i provode Hrvatske autoceste d.o.o.

Oznake

Radovi na vijaduktu Drežnik kod Karlovca

Na autocesti A1 kod čvora Karlovac, danas  su započeli radovi održavanja prijelaznih naprava na vijaduktu Drežnik u smjeru Zagreba. Promet će se voditi dvosmjerno kolnikom u smjeru Rijeke, jednom prometnom trakom za svaki smjer. U navedenom periodu biti će zatvoren izlazni krak čvora Karlovac iz smjera Rijeke prema Karlovcu, a promet će se voditi obilaznim pravcima (čvor Bosiljevo I – D204 – D3 (Bosiljevo – Bosanci – Pribanjci)) I čvor Novigrad (D6 – grad Karlovac). Radovi će trajati do petka, 30.11.2018.


 

Oznake

Radovi na obilaznici grada Zagreba

Sutra, na obilaznici grada Zagreba, u zoni mosta Sava, na dionici Kosnica - Ivanja Reka izvodit će se radovi brzo demontirajućih službenih prolaza i uklanjanja privremene horizontalne prometne signalizacije i to u oba smjera na preticajnim trakama. Promet će se voditi voznom trakom. Radovi će započeti u subotu oko 10:00 sati a isti će završiti u nedjelju oko 14:00 sati. 

Oznake

Apel vozačima na autocesti: " Zbog zimskih uvjeta vozite oprezno"

Prošlog tjedna prema prognozi DHMZ-a najavili smo promjenu vremena te spremanost HAC-ovih ekipa za zimu. Ovim putem želimo apelirati na naše korisnike da su na nekim dionicama nastupili zimski uvjeti te da je  vožnju potrebno prilagoditi uvjetima i ograničenjima na autocesti. Prije kretanja na put potrebno je provjeriti vozilo i  stanje na cestama.

Oznake

Noćni radovi u tunelu Sveti Rok

Zbog otklanjanja kvara na sustavu videonadzora i vodeodetekcije u tunelu Sveti Rok, na autocesti A1 Zagreb - Split, potrebno je privremeno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.
Planirane aktivnosti provoditi ce se u noći sa 21./22.11.2018. od 22:00 do 02:00 sata, 6 (šest) puta do maksimalno 15 (petnaest) minuta. 
Privremeno zaustavljanje prometa vršit će se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.
 

Oznake