Od nedjelje se primjenjuju vansezonske cijene cestarine


Od 15. rujna (od ponoći sa subote na nedjelju) za motocikle i osobna vozila počinje primjena vansezonskih cijena cestarine na autocestama pod upravljanjem Hrvatskih autocesta d.o.o.(HAC) i Autoceste Rijeka-Zagreb (ARZ).

Jedinična cijena cestarine u vansezonskom razdoblju smanjuje se za 10% za vozila I.A, I. i II. skupine (motocikli, osobna vozila, osobna vozila s prikolicom i kamperi). 

Sretan put i ugosnu vožnju žele vam Hrvatske autoceste.

Oznake

Nastavljaju se radovi na rekonstrukciji spoja na GP Goričan

Od ponedjeljka, 02.09. nastavljaju se radovi rekonstrukcije spoja na GP Goričan, zbog čega će biti postavljena nova privremena regulacija prometa kojom će se tranzitni teretni promet preusmjeriti preko čvora Goričan i dalje obilaznim pravcem na stari GP Goričan (obilazni pravac: čvor Goričan-ŽC2026-DC3-stari GP Goričan) a koja će trajati do 15.11.2019.godine.

Oznake

Novo radno vrijeme prodajnog ureda u Širolinoj 4, Zagreb

Obavještavamo naše korisnike da prodajni ured u Upravnoj zgradi HAC-a, Širolina 4, Zagreb od ponedjeljka, 12.8.2019. mijenja radno vrijeme. 
Obzirom na velik broj zainteresiranih korisnika koji koriste naš ured u centru, produljenjem radnog vremena želimo omogućiti korištenje usluga prodajnog mjesta i u popodnevnim satima, odnosno nakon radnog vremena. Novo radno vrijeme je od 7:00  do 19:00 sati. 
 

 

Oznake

Regulacija prometa na čvoru Zadar, na A1

Od 16.6. do 14.8. svake nedjelje od 21:00 do 21:15 sata, te od ponedjeljka do četvrtka, od 20:00 do 20:15 sata zbog uključivanja izvanrednog prijevoza na autocestu A1 na čvoru Zadar 2 potrebno je kratkotrajno zaustaviti sav promet u smjeru Zagreba.

Privremeno zaustavljanje prometa na autocesti A1 vršiti će se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.
 

Oznake

Od 2022. g. bez zaustavljanja na naplatnim postajama autocesta

UVODI SE SUVREMENI SUSTAV ELEKTRONIČKE NAPLATE CESTARINE SA SLOBODNIM PROLASKOM VOZILA

Hrvatska će 2022. godine dobiti novi sustav naplate kojim zatvoreni način s pomoću brklji i još uvijek velikim dijelom ručne naplate odlazi u povijest. Time će se znatno povećati protočnost i smanjiti štetne emisije uzrokovane zastojima jer dok ručna naplata cestarine ima kapacitet oko 200 vozila po satu, novi sustav omogućuje prolaz i do 3000 vozila.

Oznake

Izdavanje e-računa

Sukladno odredbama Zakona o elektroničkom izdavanju računa (u daljnjem tekstu Zakon) u javnoj nabavi, Hrvatske autoceste d.o.o. su u području primjene navedenog Zakona kao javni naručitelj obvezni od 1. srpnja 2019. zaprimati i obrađivati račune izdane na temelju ugovora o javnoj nabavi isključivo u elektroničkom obliku sukladno europskoj normi.

Oznake