Započeli radovi modernizacije odmorišta Križ


U sklopu projekta modernizacije i revitalizacije odmorišta uz autocestu A3,  započeli su radovi na rekonstrukciji odmorišta Križ (sjever).
O danas,  19.04.2019.godine, od ponoći, prestat će s radom prateći uslužni objekt (benzinska postaja), dok će se cijelo odmorište isključiti iz prometa 23.04.2019.godine (utorak). Predviđeno trajanje radova je tijekom cijele godine.

 

 

Oznake

Pojačani promet na autocestama za uskrsne blagdane      

Zbog nadolazećeg produženog vikenda uoči uskrsnih blagdana, od petka se na svim autocestama očekuje  pojačani promet. Gušći promet očekuje se i tijekom subote u prijepodnevnim satima kao i u ponedjeljak, 22. travnja, u poslijepodnevnim i večernjim satima zbog povratka s produženog vikenda. Zbog većeg priliva vozila na izlazu s autocesta, na naplatnim postajama Lučko i Zagreb-Istok, moguća su čekanja.

Oznake

Predsjednik Hrvatskoga sabora i Predsjednik Vlade na prezentaciji završetka radova na dionici Čvor Vrbovec 2-Čvor Farkaševac

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandoković , predsjednik Vlade Andrej Plenković uz nazočnost ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, predsjednika Uprave HAC-a, dr.sc. Borisa Huzjana i člana Uprave Hrvatskih cesta, Nikše Konjevoda te bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa i gradonačelnika Grada Bjelovara Daria Hrebeka prisustvovali su prezentaciji završetka radova na dionici brze ceste DC12  čvor Vrbovec 2 - čvor Far

Oznake

Sastanak o povezivanju Dubrovnika na mrežu hrvatskih autocesta

Predsjednik Uprave HAC-a g. Boris Huzjan prisustvovao je sastanku u Dubrovačko neretvanskoj županiji na temu priključivanja Dubrovnika na mrežu autocesta RH. Sastanku su prisustvovali Župan Dubrovačko Neretvanske županije g. Nikola Dobroslavić, zamjenici gđa. Žaklina Marević i g. Joško Cebal u pratnji saborskog zastupnika g. Branka Bačića i gradonačelnika Dubrovnika g. Mata Frankovića.  

U izradi je studijska dokumentacija radi ostvarivanja poveznice na potezu od čvora Metković do budućeg mosta Pelješac i od čvora Doli do Grada Dubrovnika.

Oznake

Zbog radova kod čvora Slavonski Brod istok privremeno će biti obustavljen promet

U četvrtak, 11.4. kod čvora Slavonski Brod istok, na autocesti A3, izvodit će se radovi rekonstrukcije dalekovoda zbog čega će biti zaustavljen promet u oba smjera i to u vremenu od 9:00 do 12:30 sati, 4 (četiri) puta do maksimalno 10 (deset) minuta.
Privremeno zaustavljanje prometa vršit će se bez preusmjeravanja prometa na obilazne pravce zbog kratkog vremena zaustavljanja.

Oznake

Potpisan ugovor za radove na rekonstrukciji spoja na granični prijelaz Goričan

Potpisan je Ugovor za rekonstrukciju spoja na granični prijelaz Goričan. U Međimurskoj županiji Hrvatske autoceste d.o.o. potpisale su ugovor sa Zajednicom ponuditelja koju čine COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina i TEGRA d.o.o. iz Čakovca, ukupne vrijednosti 23.298.206,31 kuna bez PDV-a.

više.....

Oznake

Noćni radovi u tunelima Vršek, Sopač i Sleme na A6

Od utorka, 2.4. započinju radovi zamjene postojećih kabelskih kanalica s poklopcem u tunelima Vršek, Sopač i Sleme u oba smjera, na autocesti A6 Rijeka - Zagreb. Tijekom radova, promet će se voditi jednom prometnom trakom te će doći i do višekratnih privremenih zaustavljanja prometa u trajanju od max 15 minuta po zaustavljanju.
Radovi će se obavljati u vremenu od 21:00 do 06:00 sati, kako slijedi:

Oznake